Kaukoputket

Kaukoputki eli teleskooppi on USA:laisen Levenhukin ansiosta nyt mahdollista hankkia pikkurahalla. Modernin tuotantotekniikan ansiosta optiikasta saadaan valovoimaista ja korkealuokkaista aiempaa edullisemmin ja se näkyy suoraan hinnoissa. Levenhuk valmistaa kaukoputkia lapsille, aloittelijoille sekä pitemmälle ehtineille harrastajille.

Kaukoputkissa on suuri linssi, joten ne ovat kiikareita parempi vaihtoehto, kun haluat nähdä kaukana olevat kohteet todella tarkasti. Linssit keräävät paljon valoa, minkä ansiosta kaukaiset kohteet näkyvät selkeästi ja näkyvyys on hyvä myös hämärissä olosuhteissa.

Joitakin kaukoputkia voidaan käyttää myös maanpäällisten havaintojen tekemiseen. Normaalisti kaukoputket tuottavat näkymän ylösalaisin – se ei haittaa kiekkomaisia planeettoja tai tähtisumuja tarkkaillessa, mutta tekee maanpäällisten kohteiden tarkastelun vaivalloiseksi.

Kaukoputkien tyypit

Refraktorit eli linssikaukoputket

Refraktori eli linssikaukoputki käyttää kuvan luomiseen linssejä. Linssikaukoputkissa on lähtökohtaisesti erinomainen kuvanlaatu. Tämänmalliset kaukoputket ovat kuljetettavia, luotettavia, eivätkä vaadi lisäsäätöjä. Täydellinen valinta tähtien valokuvaamiseen, vaikka suuriaukkoiset mallit ovat melko kalliita.

Reflektorit eli peilikaukoputket

Peilikaukoputket eli reflektorit käyttävät peilejä kuvan muodostamiseen. Kuvanlaatu on loistava ja peilikaukoputket ovat täydellinen valinta syvän taivaan havaintoihin, mukaan lukien galaksit. Reflektorikaukoputket ovat erittäin edullisia (myös suuriaukkoiset mallit), mutta ne ovat kooltaan suurempia kuin muuntyyppiset mallit.

Maksutov-Cassegrain

Maksutov-Cassegrain -kaukoputkessa kuvan muodostamiseen käytetään sekä linssejä että peilejä. Maksutov-Cassegrain -kaukoputket ovat pienikokoisia, luotettavia ja tarjoavat loistavan kuvanlaadun. Ne ovat täydellinen valinta auringon, Kuun ja Aurinkokunnan planeettojen havainnointiin ja ne sopivat erinomaisesti tähtivalokuvaukseen.

Levenhuk-kaukoputkien vakiovarusteet

Levenhuk-kaukoputkien mukana toimitetaan kolmijalka sekä kaikki varusteet, eli kaukoputket ovat heti käyttövalmiit ilman lisävarusteiden hankkimista.

Lisävarusteena kaukoputkiin on saatavilla kamera-adapteri, jolla kaukoputken näkymät voidaan kuvata ja jakaa netissä.

Kaukoputken valintaopas

Näytetään kaikki 12 tulosta

Näytetään kaikki 12 tulosta