Skinners sukkakengät

Skinners sukkakengät

Skinners sukkakengät ovat harvoja jalkineisiin liittyviä uutuuksia pitkiin aikoihin. Sukat ja kengät ovat muodostuneet austeiden de facto -standardiksi, koska jakolinja on toiminut aina niin hyvin. Eurooppalainen yritys Skinners ei ymmärtänyt tyytyä tähän, vaan yhdisti kaksi asiaa yhteen.

Rakenne ja toimintatapa

Sukkakenkien rakenne on nerokkaan yksinkertainen: ne ovat kuin sukat – normaalia paljon kestävämmät toki – mutta pohjaosasta ne on vahvistettu kumimaisella rouheella, joka toimii kengänpohjan tavoin. Pohjaosassa on Skinnersin patentoimaa, varta vasten sukkakenkiin kehitettyä kaksikerrospolymeeriä, joka suojaa jalkaa lialta, vedeltä ja teräviltä pinnoilta.

Ensikävely sukkakengillä

Kun sukkakengän pukee päälle, niin se tuntuu samalta kuin sukkien käyttäminen. Ne istuvat jalkaan tiukemmin, mutta näyttävät tavallisilta (mustilta sukilta).

Vasta kävely paljastaa hiljalleen sukkakenkien todellisen luonteen: sisällä kävely tuntuu vielä melko normaalilta, mutta ensimmäistä kertaa pihalle ja karheille pinnoille astuttaessa valkenee heti, mistä on kyse. Kun tavallisilla sukilla voi hätätapauksessa kävellä kuivalla nurmikolla tai pihalaatoilla, niin Skinners sukkakengillä tämä tuntuu täysin luonnolliselta. Hiekkatiellä on sama juttu; jos ei ole koskaan harrastanut paljasjalkakävelyä, niin hiekanmuruset suorastaan syöpyvät jalkapohjan läpi. Skinners sukkakengät neutraloivat pikkukivet ym. jalkapohjaa ärsyttävät terävät oksanpalaset, kävyt (ja jopa legot) vaarattomiksi.

Ensimmäisellä käyttökerralla tunne on jaloissa vapautunut, mutta mielessä epäuskoinen! Ulkona voi kävellä pelkkien sukkien kanssa ilman että kengät hiostavat tai painavat jalkoja, eikä askeleita tarvitse edes varoa. Silti jokaista askelta tulee tarkkailtua huolellisemmin ja se onkin sukkakengillä kävelyn (ja juoksemisen) yksi tarkoitus – jalkapohjat ovat koko ajan töissä ja ne pienet lihakset, jotka yleensä ovat kenkien sisällä turvassa täysin käyttämättöminä, pääsevät osallistumaan kävelyyn paljon aktiivisemmin. Ensimmäisen sukkakengillä tehdyn kävelylenkin jälkeen jalkapohjat ovat varmasti väsyneet, mutta tunne on hieno!

Sukkakenkien käyttökohteita

Skinner sukkakengät - juokse, matkaile, retkeile, joogaa, käy salilla

Lenkkeily. Lenkkipolulla sukkakenkien kanssa juokseminen on nautinnollista ja fiilis uskomattoman vapaa!

Sali, jooga. Sukkakengät toimivat loistavasti salilla ja joogassa.

Toimisto. Sukkakengät korvaavat sisätossut ja kengät toimistossa – vaihda hiostavat kengät Skinnerseihin, niin jalkapohjat eivät ole enää koskaan tulessa työpäivän jälkeen.

Uinti. Uimahallissa ja julkisissa saunoissa sekä pukuhuoneissa sukkakengät antavat ylivoimaisen pidon sandaaleihin verrattuna. Rannoilla Skinners sukkakengät ovat myös omassa elementissään – ne suojaavat sekä kuumalta hiekalta, mutta tekevät kahlaamisesta syvempään veteen monin verroin miellyttävämpää kuin paljailla jaloilla.

Ominaisuuksia

Hyvä pito. Sukkakengillä on erinomainen pito ja ne ovat mainio valinta suihkussa ja saunassa liukastumista estämään – märät laatat voivat olla liukkaita ja jos tasapaino ei ole enää ihan kunnossa, on tärkeää, että horjahtaessa jaloissa on mahdollisimman hyvä pito.

Luonnollinen tuntuma. Skinners sukkakengät antavat jalalle luonnollisen tavan liikkua. Kengillä kävellessä normaalisti levossa olevat lihakset aktivoituvat ja saavat hyvää treeniä.

Konepestävät. Sukkakengät voi pestä pesukoneessa muun pyykin seassa. Suositteleme kääntämään ne ympäri ja käyttämään hienopesua. Skinnersit kuivuvat nopeasti.

Kestävät. Skinnersin valmistaa sukkakengät vahvoista, kestävistä materiaaleista. Sukkakengät kestävät liikkumista satoja kilometrejä ja niitä voi pestä säännöllisesti pesukoneessa.

Sukkakengät jalassa uimaan