Vaellussauvat

Näytetään kaikki 6 tulosta

Vaellussauvat ovat mäkisessä maastossa vaeltaville lähes välttämätön apuväline. Sauva antaa tarvittavaa tukea sekä ylä- että alamäissä. Vaellussauvan avulla saat ylimääräisen tukipisteen ja se helpottaa suuresti tasapainoin säilyttämistä. Joen yli kahlattaessa vaellussauva antaa tukea virtaa vastaan ja toisella sauvalla voi kokeilla seuraavan askeleen paikan valmiiksi. Nyrjähtämisriski pienenee vaellussauvoja käyttäessäsi.

Kamavaja tarjoaa laajan valikoiman korkealuokkaisia, patentoiduilla tekniikoilla varustettuja italialaisia Vipole-vaellussauvoja. Vipolen tyylikäs design ja monet vaellussauvoihin liittyvät innovaatiot tekevät näistä sauvoista ykkösvaihtoehdon etsiessäsi seuraavalle vaelluksellesi sauvaa, joka on kevyt, kestävä, tärinöitä vähentävä ja mukava pitää kädessä.  Mallistossa alumiinisia ja hiilikuitupohjaisia sauvoja. Osa on taitettavissa kolmeen osaan, jolloin ne on helppo pakata rinkkaan.

Vipolen hiilikuituiset vaellussauvat

Useimpien hiilikuitulaatujen valmistaminen aloitetaan lämpökäsittelemällä peräkkäin aseteltuja hiiliatomiryhmiä pyrolyysiprosessissa. Tällöin materiaalissa olevat epäpuhtaudet palavat vähitellen pois jättäen jäljelle vain hiiliatomit. Puhdas hiilikuitu on High Modulus (HM) tai Ultra HM -hiilikuitua  Vipole käyttää hiilikuituisissa vaellussauvoissa HM-laatua, joka yhdistää keveyden jäykkään rakenteeseen. HM -laatu on vaellussauvoissa Ultra HM -laatua parempaa, koska Ultra HM on rakeenteeltaan hauraampaa ja silti kalliimpaa valmistaa.

Vipolen alumiiniset vaellussauvat

7075 alumiinilla on  erinomaiset mekaaniset ominaisuudet, hyvä taipuisuus, suuri lujuus, sitkeys ja hyvä väsymiskestävyys. 7075 alumiini on yksi yleisimmin käytetyistä alumiiniseoksista käyttökohteissa, jossa materiaalilta vaaditaan erittäin suurta lujuutta. Suuren väsymiskestävyyden, sitkeyden ja taipuisuuden takia 7075-seosta käytetään laajasti esim. lentokoneiden rakenneosissa. Näiden ominaisuuksien ansiosta lentokonealumiini sopii käytettäväksi täydellisesti myös vaellussauvoihin.

7075 alumiini on ympäristöystävällinen materiaali ja se on 100 % kierrätettävä. Vipile käyttää ainoastaan 7075-F56-seosta. Kaikki alumiiniset osat anodisoidaan ja se tekee niistä korroosionkestäviä kaikissa sääolosuhteissa ympäri vuoden.

Vipolen perusti Nicola Vidale. Hänen intohimona oli tutkia vaellussauvojen tekniikkaa valmistusmenetelmien kehittämistä. Korkea tekninen osaaminen, italialainen design ja parhaiden sauvamateriaalien käyttö ovat puhdasta Vipolea. Yritys tarjoaa kattavan tuotevalikoiman alumiinisista ja hiilikuidusta valmistettuja vaellussauvoja. Vipole panostaa vahvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Lukuisten innovaatioiden avulla se on kehittänyt The Nordic Power -tuotesarjan, jonka vaellussauvat yhdistävät uusinta huipputekniikkaa lihakseen vahvistamiseen.