Näytetään kaikki 2 tulosta

Laseretäisyysmittarit ovat olennainen työkalu monille ammattilaisille ja harrastajille erilaisissa tehtävissä, jotka vaativat tarkkoja etäisyyksiä ja mittauksia. Näitä monipuolisia laitteita voidaan käyttää rakennus-, remontti-, suunnittelu- ja monissa muissa sovelluksissa. Tässä artikkelissa tarkastelemme laseretäisyysmittareiden toimintaperiaatetta, niiden ominaisuuksia ja käyttökohteita.

Toimintaperiaate

Laseretäisyysmittari on laite, joka käyttää lasersäteitä etäisyyksien ja mittauksien määrittämiseen. Perustoimintaperiaate perustuu aikaan, joka kuluu lasersäteen lähettämisestä kohteen heijastumiseen ja takaisin vastaanottavaan anturiin. Tämä aika muunnetaan etäisyydeksi matemaattisten kaavojen avulla, ja tulos näytetään mittarin näytöllä.

Ominaisuudet

Laseretäisyysmittarit voivat vaihdella ominaisuuksiltaan, mutta monet nykyaikaiset mallit tarjoavat useita hyödyllisiä toimintoja:

 1. Tarkkuus: Laseretäisyysmittarit ovat tunnettuja erittäin tarkasta mittauksestaan. Ne voivat mitata etäisyyksiä tarkkuudella jopa millimetreihin asti, mikä tekee niistä ihanteellisia monenlaisiin tarkkuutta vaativiin sovelluksiin.
 2. Mittaustapa: Useimmat laitteet voivat mitata etäisyyksiä suoraan, mutta ne voivat myös tarjota muita mittausvaihtoehtoja, kuten pinta-alan ja tilavuuden laskemisen.
 3. Muisti: Monet laseretäisyysmittarit tallentavat mittaukset muistiin, mikä helpottaa useiden mittausarvojen tallentamista ja vertailua.
 4. Näyttö: Laitteet varustetaan yleensä selkeällä näytöllä, joka näyttää mitatut arvot helposti luettavassa muodossa.
 5. Laserinäkyvyys: Laadukkaat laseretäisyysmittarit tarjoavat hyvän näkyvyyden lasersäteelle, joka helpottaa kohdepaikan tarkkaa määrittämistä.
 6. Lisätoiminnot: Joissakin malleissa on lisätoimintoja, kuten kallistuksen mittaaminen, pythagoraan lauseen käyttö pinta-alojen laskemiseen, ja Bluetooth-yhteydet tietokoneisiin tai älypuhelimiin.
 7. Kompakti ja kannettava: Laseretäisyysmittarit ovat yleensä kompakteja ja kannettavia, mikä tekee niiden kuljettamisesta ja käytöstä vaivatonta.

Käyttökohteet

Laseretäisyysmittareilla on lukuisia käyttökohteita eri aloilla:

 1. Rakennus ja rakennussuunnittelu: Rakennustyömailla niitä käytetään muun muassa seinien, kattojen ja lattioiden mittojen tarkistamiseen sekä rakennuspiirustusten vertailuun.
 2. Kiinteistöarviointi: Kiinteistönarvioijat käyttävät laseretäisyysmittareita auttaakseen määrittämään kiinteistön pinta-alan ja arvon.
 3. Remontointi: Kotiremontoijat voivat hyödyntää näitä mittareita esimerkiksi huonekalujen sijoittelussa ja seinämaalausten tarkassa mitoituksessa.
 4. Suunnittelu ja arkkitehtuuri: Arkkitehdit ja suunnittelijat voivat käyttää laseretäisyysmittareita tarkkojen mittausarvojen keräämiseen suunnitteluprojekteissa.
 5. Maanmittaus ja metsätalous: Maanmittarit ja metsätalouden ammattilaiset käyttävät laseretäisyysmittareita maaston ja puiden korkeuksien mittaukseen.
 6. Teollisuus: Teollisuussovelluksissa ne voivat olla hyödyllisiä koneiden ja laitteiden sijoittelussa ja huollossa.

Laseretäisyysmittarit ovat monipuolisia työkaluja, jotka tarjoavat tarkkoja mittauksia monenlaisiin sovelluksiin. Niiden tarkkuus, helppokäyttöisyys ja monipuoliset ominaisuudet tekevät niistä arvokkaita työkaluja niin ammattilaisille kuin harrastajillekin. Olitpa sitten rakennusalalla, kiinteistöarvioinnissa, suunnittelussa tai missä tahansa tehtävässä, joka vaatii tarkkoja mittauksia, laseretäisyysmittari voi tehdä työstäsi helpompaa ja tarkempaa.

0