10x kiikarit

Näytetään kaikki 4 tulosta

Valitse itsellesi sopivat 10x kiikarit käyttötarkoituksen mukaan: pienilinssinen (linssin halkaisija 32 mm) kiikari sopii jokapäiväiseen käyttöön keveyden ja pienten ulkomittojen ansiosta. Suurilinssiset kiikarit tuovat lisää painoa ja kokoa, mutta toisaalta ne palkitsevat laadukkaalla optiikalla, valovoimalla ja tarkoilla yksityiskohdilla koko näkymän alueella.

Porroprismat ovat klassiset kenttäkiikarit, joissa on kattoprismatekniikkaa yksinkertaisempi ja suositumpi optiikka. Porroprismat ovat helpompia valmistaa. Prismajärjestelmän valohävikki on käytännössä olematon, mikä varmistaa korkeamman kuvanlaadun. Tämä suunnitteluratkaisu tekee kiikareista kuitenkin leveämmät ja painavammat.

Kattoprismakiikareissa on monimutkaisempi optinen järjestelmä mutta se mahdollistaa kiikareiden suunnittelun kevyemmiksi ja pienemmiksi ja siten elegantimman näköisiksi. Kuvanlaatu ei ole ihan yhtä kirkas kuin vastaavan hintaisissa porroprisma-malleissa, mutta toisaalta ne ovat kevyempiä ja pienikokoisempia.

Kiikarin tuotenimessä vilahtavat usein kaksi lukua, joista ensimmäinen on suurennus ja jälkimmäinen linssin halkaisija (mm). Esimerkiksi 10×42 kiikari  tarkoittaa 10-kertaisesti suurentavaa kiikaria, jonka linssin halkaisija on 42 millimetriä. Mitä suurempi linssin halkaisija on, sitä valovoimaisempi kiikari on ja sitä paremman näkymän se yleensä tuottaa.

Laakeilla alueilla, joissa etäisyydet ovat pitkiä, on suositeltavaa käyttää 10x tai 12x suurennusta. On kuitenkin huomattava, että mitä suurempi suurennuskerroin on, sitä enemmän kuva tärisee käsivaralta. Useimmat kiikarit onkin mahdollista kiinnittää kolmijalkaan, jolloin käsien tärinä eliminoidaan.

Halpa kiikari toimii yleensä kohtuullisen hyvin päivänvalossa. Niiden tuottama kuvanlaatu alkaa kärsiä hämärässä ja lisäksi kuvanlaatu optiikan reunoilla ei ole yhtä hyvä kuin keskellä. Kalliimman hintaluokan kiikareissa on mahdollista käyttää korkealaatuisempaa lasia ja näissä taitto- ja värivirheet on saatu minimoitua myös näkymän reuna-alueilla.

Paras kiikari on aina se joka on mukana!