Monokulaarit

Näytetään kaikki 2 tulosta

Monokulaari on edullinen vaihtoehto silloin, kun ylimääräistä painoa pitää olla mukana mahdollisimman vähän, mutta mieli tekisi tarkkailla luontoa ja maisemia yksityiskohtaisesti. Kiikareita ei aina kannata ottaa mukaan esimerkiksi tilasyiden takia. Monokulaarin paino ja tilavuus on puolet vähemmän kuin kiikareilla ja sitä voi kantaa taskussa tai laukussa. Monokulaari sopii esimerkiksi lintujen, eläimien, urheilutapahtumien, maisemien ja arkkitehtuurin katseluun.

Monokulaari on yksilinssinen optinen instrumentti, jonka avulla on todella helppoa nähdä kaukana olevia kohteita. Monokulaarit ovat ovat pieniä, kevyitä ja kompakteja. Ne ovat luonnollinen kehitysaskel vanhan koulukunnan kaukoputkista ja ne sopivat moniin samanlaisiin käyttötarkoituksiin. Monokulaarit ovat kooltaan, teholtaan ja hintaluokaltaan erilaisia, mutta ne eivät ole yhtä yleisiä kuin kiikarit. Military-puolella käytetään pimeänäkömonokulaareja

Monokulaari ei ole varsinaisesti erikoistuote, mutta sen valitsevat ne, jotka sitä erityisesti pitävät. Helppokäyttöiset monokulaarit sopivat sekä aikuisille että lapsille. Valikoimamme monokulaareja voi käyttää kaikissa sääolosuhteissa, sillä ovat vesitiiviitä eivätkä ne huurru äkillisissä lämpötilanmuutoksissa. Veneilyyn suunnitellut monokulaarit voivat sisältää sisäänrakennetun kompassin  ja etäisyysmittari.

Monokulaari vai kiikari?

Pitkäaikaisessa käytössä kiikarit ovat paljon mukavampia kuin monokulaarit ja ne tarjoavat paremman valovoiman. Toisaalta kiikarit vievät enemmän tilaa ja ne painavat enemmän, joten niitä ei aina jaksa ottaa mukaan.

Mikä tahansa kevyt monokulaari mukana on aina parempi kuin hyvä kiikari kotona hyllyssä!