Termospullot

Näytetään kaikki 5 tulosta

Liikut ulkona, teet töitä tai rentoudut – eristetty nestepullo eli termospullo on täydellinen kumppani. Huolehdi nesteytyksestä – termospullo pitää juoman kylmänä tai kuumana. Enää ei tarvitse juo haaleaa vettä tai kylmettynyttä kahvia tien päällä!

Termospullon keksi skotlantilainen Sir James Dewar 1892. Ensimmäisen kaupallisen termospullon valmisti Burgerin perustama saksalainen Thermos GmbH vuonna 1904. Sana ”termos” tulee tavaramerkistä ”thermos”, joka tarkoittaa “lämmintä”.

Hyvä termospullo säilyttää kuuman juoman kuumana ja kylmän kylmänä mahdollisimman pitkään. Termospullo voitaisiin valmistaa siten, että juoma pysyisi kuumana vaikka vuoden, mutta painon ja mittojen takia on tehtävä aina kompromisseja. Siksi termospullojen käytännöllinen kuumana- ja kylmänäpitoaika vaihtelee 6-24 tunnin välillä. Aikaväli on optimoitu tyypilliseen termospullojen käyttöön – ja esimerkiksi 24 tuntia termarissa seissyt kahvi ei ole enää muutenkaan uudenveroista.

Termospulloista on saatavilla perinteisten mallien lisäksi uudentyyppisempiä mukimalleja. Ne ovat parhaimmillaan kiireisinä arkiaamuina autossa työmatkalla. Aamuruuhkassa istuminen ei ole koskaan maailman miellyttävintä hommaa, mutta tylsyyttä voi sentään lievittää juomalla vastakeitetyt kahvit termosominaisuuksilla varustetusta mukista. Mukimalliset termospullot toimivat myös pienillä piknik-tyyppisillä retkillä, joissa ei tarvitse varautua erityiseen suureen juomamäärään.