Osto-oppaat

Täältä löydät kirjoittamiamme artikkeleita, joissa tutustutaan valikoimamme tuotteisiin ja annetaan vinkkejä oikeantyyppisten varusteiden hankintaan. Toisin kuin monissa muissa kaupoissa, emme yritä vetää kotiinpäin artikkeleiden sisällössä, vaan uskallamme kertoa rehellisesti, jos halpa hinta tarkoittaa myös halpaa laatua.

Skinners-sukkakenkien valinta

Skinners-sukkakengät eli paljasjalkasukat kasvattavat suosiotaan räjähdysmäisesti. Kamavajan sisällöntuottajat ja varaston uutterat tavarankäsittelijät ovat kaikki kokeilleet barefoot-kenkiä ja todenneet, että ”on ne kyllä hyvät”! Sukkakengät ovat kuin sukat, mutta niiden täytyy istua jalkaan kunnolla eli ne eivät saa todellakaan pyöriä jaloissa. Katso Skinners-kokotaulukosta sinulle oikea paljasjalkakenkien koko.

Skinners kokotaulukko

 

Kaukoputken valinta

Jos harkitset vasta ensimmäisen kaukoputken hankkimista, niin millainen putki kannattaa valita? Vastaus riippuu siitä, että mitä ollaan hakemassa: maanpäällinen havainnointi, pitääkö kaukoputken kulkea keveyesti mukana, miten kaukaisia avaruuden taivaankappaleita tekisi mieli nähdä.

Kaukoputken valinta

 

Valitse oikeat kiikarit

Kiikareihin vihkiytymättömän mielestä kiikareissa on yhtä paljon eroja kuin maustamattomissa kivennäisvesissä – eli ei tule mitään mieleen. Mutta onhan niissä paljonkin huomioon otettavia asioita. Miten kauas halutaan katsoa: riittääkö 3x suurennuksen tarjoavat teatterikiikarit vai onko tarkoitus lähteä lintutorniin bongaamaan karheikkoon laskeutuvia hanhia? Paljonko laadusta pitää maksaa?

Valitse kiikarit

 

Makuupussin valintaopas

Mitä tarkoittavat makuupussien mukavuus- ja extremelämpötilat? Tästä ne selviävät.

Makuupussin valintaopas

 

Teltan valintaopas

Teltan valinta ei ole monimutkaista, kunhan tietää millaiseen tarkoitukseen teltta tulee. Lue vinkit teltan valintaan täältä.

Teltan valintaopas