Näytetään tulokset 1–15 / 28

Olemme ylpeitä esitellessämme sinulle laajan valikoimamme telttoja, jotka tarjoavat täydellisiä ratkaisuja kaikenlaisiin matkailu- ja seikkailutarpeisiin. Riippumatta siitä, suuntaatko viikonloppuretkelle luonnonhelmassa, valmistaudutko haastavaan vaellukseen vai tarvitsetko edullisen pihateltan, olemme varmoja, että löydät meiltä juuri sinulle sopivan teltan.

1-4 hengen telttoja jokaiseen tilanteeseen: Valikoimastamme löydät laajan kattauksen 1-4 hengen telttoja, jotka soveltuvat monipuolisesti erilaisiin ympäristöihin ja seikkailuihin.  Etsitkö kompaktia ratkaisua nopeille viikonloppuretkille? Tarjoamme käteviä ja helposti pystytettäviä telttoja, jotka tarjoavat suojaa ja mukavuutta lyhyille retkille. Jos suunnittelet pitkää vaellusta vaativissa olosuhteissa, kannattaa ehdottomasti tutustua Mil-Tecin ja Atom Outdoorsin valikoimiin, joista löydät kestävät kupoliteltat, jotka vastaavat seikkailusi vaatimuksia. Entäpä tilanne, kun kesämökillesi tulee yllättäen vieraita? Edulliset pihatelttamme tarjoavat täydellisen ratkaisun kesäisiin vierailuihin ja tarjoavat samalla loistavan leikkipaikan lapsille.

Olemme valinneet valikoimaamme suosittuja ja luotettavia merkkejä,  jotka ovat tunnettuja laadustaan ja innovatiivisista ratkaisuistaan. Olipa seikkailusi sitten vaellus, kesäretki tai tarve pihateltalle, meiltä löydät varmasti täydellisen teltan tarpeisiisi. Panostamme siihen, että telttamme tarjoavat luotettavaa suojaa ja mukavuutta kaikissa olosuhteissa, olipa sitten kyseessä sateinen päivä tai aurinkoinen leirintäalue.

Tervetuloa tutustumaan laajaan telttojen valikoimaamme ja löytämään juuri sinulle sopivan ratkaisun. Meidän avullamme voit varustautua seikkailuihin ja nauttia luonnosta huolettomin mielin!

 

Kupoliteltta vai tunneliteltta?

Telttoja on periaatteessa kahta eri tyyppiä: tunnelitelttoja ja kupolitelttoja. Kumpi on parempi? Molemmilla telttarakenteilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Tunneliteltta on yleensä kevyt ja sen pystyttäminen on nopeaa. Kupoliteltta on taas helpompi pystyttää maastoon, jossa telttakiiloille ei tahdo löytyä paikkoja. Lisäksi kupoliteltat eivät välitä tuulen suunnasta niin paljoa kuin hanakammin tuuleen kiinni tarttuvat tunneliteltat.

Vesipilariarvo

Teltan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota pohjakankaan ja ulkokankaan vedenpitävyyteen. Vedenpitävyys ilmaistaan vesipilariarvona. Vesipilariarvo on yleisesti käytössä oleva kankaan vedenpitävyyden mittaustapa. Numeroarvon lisäksi vedenpitävyyteen vaikuttavat kankaiden erilaiset kalvot ja pinnoitukset, joten vesipilariarvot ovat lopulta vain suuntaa antavia.

Vesipilariarvo [mm] Kuvaus Sää
0 – 5000 Heikko vedenpitävyys. Kuiva keli
6000 – 9000 Kohtuullinen vedenpitävyys. Tihku, kevyt sade
10000 – 15000 Kestää jatkuvaa sadetta ja hetken aikaa rankkasadetta. Sadekeli
16000 – 20000 Toimii vaivatta pitkäaikaisessa rankkasateessa. Rankkasade
20000+ Kestää kaikissa kuviteltavissa olevissa Suomen keleissä. Vuoden pahin myrsky

 

Teltan hoito-ohjeita

Teltan hoitaminen ja kunnossapito ovat tärkeitä asioita, jotta voit nauttia telttailukokemuksestasi pitkään. Tässä joitakin yleisiä teltan hoito-ohjeita:

1. Kuivata teltta käytön jälkeen: Kun palaat telttaretkeltä, varmista, että teltta on täysin kuiva ennen sen pakkaamista. Älä jätä kosteaa telttaa pitkäksi aikaa auringonvaloon, koska se saattaa vahingoittaa telttakangasta. Kuivaa teltta mieluummin varjossa.

2. Puhdista teltta säännöllisesti: Puhdista teltta säännöllisesti, erityisesti jos se on alttiina likaisille tai mutaisille olosuhteille. Käytä mietoa saippuaa ja haaleaa vettä sekä pehmeää harjaa tai sienellä teltan puhdistamiseen. Vältä voimakkaita pesuaineita, jotka voivat vahingoittaa telttakankaan pinnoitetta.

3. Vältä kemikaaleja: Vältä kemikaalien, kuten hyönteismyrkkyjen ja hajusteiden, käyttöä teltan lähellä. Ne voivat vahingoittaa telttakangasta tai houkutella ei-toivottuja eläimiä.

4. Tarkasta vetoketjut ja saumat: Säännöllisesti tarkasta teltan vetoketjut ja saumat. Puhdista vetoketjut ja käytä tarvittaessa vetoketjuvoitelua niiden sujuvan toiminnan varmistamiseksi. Jos havaitset repeämiä tai kulumia saumoissa, korjaa ne mahdollisimman pian, jotta ne eivät pääse laajenemaan.

5. Käytä alustaa teltan alla: Käytä aina alustaa teltan alla estääksesi kosteuden ja terävien esineiden pääsyn telttaan. Alusta suojaa myös telttakangasta kulumiselta ja auttaa säilyttämään teltan eristävyyden.

6. Varastoi teltta asianmukaisesti: Kun telttakausi päättyy, varastoi teltta kuivassa ja viileässä paikassa. Älä taita telttaa liian tiukasti, jotta vältät kangasvaurioita. Voit myös pitää teltan löysästi pakattuna kangaspussissa.

7. Korjaa pienet vauriot ajoissa: Jos huomaat pienen reiän tai vaurion telttakankaassa, korjaa se mahdollisimman pian erityisellä telttapeella tai korjaustarvikkeilla. Pienet vauriot voidaan korjata helposti, mutta jos niitä jätetään huomiotta, ne voivat pahentua.

8. Noudata valmistajan ohjeita: Lue aina teltan mukana tulevat hoito-ohjeet ja noudata niitä. Valmistajien suositukset voivat vaihdella eri telttamallien ja -materiaalien välillä.

Telttailuvinkkejä

elttailu voi olla unohtumaton seikkailu, kunhan otat huomioon muutamia tärkeitä vinkkejä. Tässä on muutamia hyödyllisiä telttailuvinkkejä:

1. Valitse sopiva telttapaikka:

 • Etsi tasainen ja kuiva alue teltalle.
 • Vältä alavia alueita, joissa sade voi kertyä.
 • Tarkista paikalliset sääolosuhteet ja mahdolliset telttailuun liittyvät säännöt.

2. Pystytä teltta asianmukaisesti:

 • Opettele teltan pystyttäminen ennen matkaa.
 • Käytä alustaa teltan alla kosteuden ja terävien esineiden suojana.
 • Kiinnitä teltta tukevasti maahan asianmukaisilla kiiloilla ja naruilla.

3. Pakkaa säänmukaisesti:

 • Ota mukaasi säänmukaiset varusteet ja vaatteet.
 • Sateenvarjo, sadesuoja ja kuivauspyyhkeet voivat olla hyödyllisiä.
 • Muista lämpimät vaatteet yöksi, sillä lämpötila voi laskea yllättävän nopeasti.

4. Valitse oikeat makuualustat ja makuupussit:

 • Käytä riittävän eristäviä makuualustoja ja makuupusseja.
 • Valitse makuupussi lämpötilan mukaan. Talvella tarvitset lämpimämmän pussin kuin kesällä.

5. Säilytä ruoka turvallisesti:

 • Älä säilytä ruokaa teltassa, jotta vältät ei-toivottujen eläinten houkuttelemisen.
 • Käytä elintarvikkeiden säilytykseen ilmatiiviitä pusseja tai astioita.

6. Pidä ympäristö puhtaana:

 • Noudata ”jätä ei jälkiä” -periaatetta ja kerää kaikki roskat mukaasi.
 • Vältä saippuan käyttöä vesistöissä ja käytä biologisesti hajoavia pesuaineita.

7. Tutustu paikallisiin sääntöihin:

 • Tarkista paikalliset telttailuun liittyvät säännöt ja rajoitukset.
 • Noudata tulentekosääntöjä ja varmista, että tulipaikka on turvallinen.

8. Turvallisuus ennen kaikkea:

 • Jätä tietoja matkareitistä ja suunnitelmista ystävillesi tai perheellesi.
 • Ota mukaan ensiapupakkaus ja opettele sen käyttö.
 • Tutustu hätätilanteiden toimintasuunnitelmaan.

9. Älä ole kellon panttivanki:

 • Unohda kellon tuijottaminen ja nauti luonnon rauhasta.
 • Kokeile tähtitaivasta yöllä, se on uskomattoman kaunis kokemus.

10. Kunnioita luontoa:

 • Älä kerää kasveja tai häiritse eläimiä.
 • Jätä ympäristö niin kuin sen löysit, tai mieluummin paremmassa kunnossa.

Nämä telttailuvinkit auttavat sinua valmistautumaan ja nauttimaan telttaseikkailuistasi täysillä samalla kun kunnioitat ympäristöä ja turvallisuutta. Muista myös, että telttailu on hieno tapa kokea luonto ja irrottautua arjen kiireistä.

0