Valitse oikeat kiikarit

Uusien valmistustekniikoiden ansiosta kiikareiden hinnat ovat tippuneet viimeisten vuosien aikana lompakkoystävälliselle tasolle. Nykyään laadukkaista kiikareista ei tarvitse maksaa satoja euroja, vaan hyvää ja tarkkaa kuvaa tuottavat yleiskiikarit saa jo reilusti alle sadalla eurolla.

Yleisimpiä kiikareiden kokoja ovat mm. 7×42, 8×40, 10×42 ja 10×50. Vasemmanpuoleinen numero tarkoittaa suurennuskerrointa ja oikeanpuoleinen kiikarin etulinssin halkaisijaa. Esim. 8×25 tarkoittaa 8-kertaista suurennusta 25 mm linssillä. Suurempi linssi tuottaa laadukkaamman paremman kuvan, mutta toisaalta pienempilinssinen kiikari on kevyempi. Sopiva suurennuskerroin puolestaan riippuu käyttötarkoituksesta – teatterikiikareissa käytetään 3x suurennusta, retkeilykiikareissa n. 7-12x suurennusta ja tähtien tarkkailussa jopa 20x suurennusta.

Retkeilijälle ja lintuharrastajalle on tärkeää löytää kiikarit, jotka kestävät käyttöä ja ovat kevyet. Veneilijälle tärkeintä on vesitiiviys ja hyvä kosteudenkestävyys.

Kiikareiden hinta ja laatu ovat suoraan verannollisia toisiinsa. Pikkurahalla saa peruskiikarit, mutta kunnon välineisiin täytyy sijoittaa useampi kymppi tai satoja euroja. Kamavajassa pidämme huolta, että meiltä löytyy malleja kaikista hintaluokista suoraan varastosta.

Mikä laadussa maksaa?

Kiikarien hintaan vaikuttavat eniten linssin ja prismojen laatu. Kalliimmassa kiikarissa on korkealuokkaisempi optiikka; tarkemmat, monipinnoitetut linssit, vesitiivis kotelointi ja parempi valonvoima. Kalliimmalla kiikarilla näkee paremmin myös hämärissä olosuhteissa.

Panosta laatuun

Laadukkaat kiikarit kestävät käyttöä jopa kymmeniä vuosia. Kiikareissa on vain vähän liikkuvia tai kuluvia osia. Nykyaikaisilla valmistusmenetelmillä linssit pinnoitetaan useilla suojakerroksilla ja typellä suojattu kotelointi säilyttää optiikan kirkkaana. Edustamamme Levenhuk tarjoaa päätuotteilleen elinikäisen takuun. Siksi suosittelemme hankkimaan kerralla kunnolliset kiikarit – laadukas optiikka tuo silmälle iloa vuosiksi eteenpäin ja inspiroi tutkimaan ympäristöä uudella tavalla.

Kiikarit