Retkiruokailu

Näytetään tulokset 1–15 / 24

Kamavajasta löydät retkeilyyn sopivat aterimet, termospullot, taittokuksat, kenttäpullot ja juomapullot.

Retkikokkaussettit sisältävät kattilan, paistinpannun ja muita ruuanlaitossa tarvittavia perusvälineitä. Kokkaussettien paino ja koko on puristettu mahdollisimman alas, jotta niitä on miellyttävä kuljettaa mukana repussa tai rinkassa yli vuorten luonnon helmaan.

Retkikeitin, risukeitin ja kaasukeitin ovat yleisimmät tavat kypsentää tai lämmittää ruokaa ja kuumia juomia retkillä, vaelluksilla ja kesämökillä. Kaasukeittimiä voi käyttää käyttää kaikissa olosuhteissa, myös talvella. Ne tarjoavat tasaisen ja varman liekin, jonka avulla ruoan valmistus ja lämmitys on ennustettavaa ja helppoa. Risukeittimien käyttöä puoltaa se, että niiden polttoaineen voi kerätä leiripaikalta. Tällöin kantamuksia syntyy vähemmän kun kaasupulloja ei tarvitse raahata mukana. Risukeitintä käyttäessäsi kannattaa retkelle varustautua aina säänkestävillä tulentekovälineillä tai pitää tulitikut / sytkäri kuivapussissa.

Maukas, ravitseva ja riittävän suuri ruoka-annos pitää sinut liikkeessä vaelluksella tai ulkona eräretkellä. Kun luontoon lähtee yön yli tai pitemmäksi aikaa, ei kannata laskea sen varaan, että ruoka löytyy metsästämällä.  Mitä pitemmän aikaa olet poissa palveluiden läheltä, sitä tärkeämpää on suunnitella ruokailut. Retkillä, ulkoilussa ja vaelluksella retkiruokailu on aina tärkeässä osassa, koska matkanteko ei onnistu ilman ravintoa. Valikoimastamme löytyy erilaisia retkiolosuhteisiin optimoituja valmisruokia sekä lihansyöjille että kasvissyöjille.

Kamavajan valikoimasta löytyy juomapullo jokaiseen käyttötarkoitukseen: päivittäiseen käyttöön kouluun, töihin ja kaupungille, retkelle ja vaellukselle. Termospullomaiset V2O-juomapullot ovat täydellisiä kaupunkikäyttöön. Värikkään kivannäköiset Nalgene-juomapullot tiiviillä korkeilla toimivat joka paikassa. Mil-Tec tarjoaa kenttäpulloja kovaan käyttöön.  Suosituimpia pulloja vaeltajille ja matkustajille ovat vedenpuhdistuspullot, jotka suodattavat juomavedestä bakteereja ja epäpuhtauksia.

Liikut ulkona, teet töitä tai rentoudut – eristetty nestepullo eli termospullo on täydellinen kumppani. Huolehdi nesteytyksestä – termospullo pitää juoman kylmänä tai kuumana. Enää ei tarvitse juo haaleaa vettä tai kylmettynyttä kahvia tien päällä!

Termospullo säilyttää kuuman juoman kuumana ja kylmän kylmänä mahdollisimman pitkään, yleensä 6-24 tuntia.  Termospulloista on saatavilla perinteisten mallien lisäksi uudentyyppisempiä mukimalleja. Ne ovat parhaimmillaan kiireisinä arkiaamuina autossa työmatkalla. Aamuruuhkassa istuminen ei ole koskaan maailman miellyttävintä hommaa, mutta tylsyyttä voi sentään lievittää juomalla vastakeitetyt kahvit termosominaisuuksilla varustetusta mukista. Mukimalliset termospullot toimivat myös pienillä piknik-tyyppisillä retkillä, joissa ei tarvitse varautua erityiseen suureen juomamäärään.

Retkiaterimet ovat ruokailuvälineitä, jotka on suunniteltu erityisesti kodin ulkopuolella tapahtuvaan ruokailuun. Ne ovat helposti kuljetettavia, kompaktiin kokoon pakkautuvia, mahdollisimman kevyitä, helposti puhdistettavia ja ennen kaikkea kestäviä aterimia.

Täydennä retkiaterimia retkikokkaussetillä, niin voit valmistaa ruokaa ja nauttia siitä paikasta riippumatta missä vain.