Retkeilyvarusteet netistä - Kamavaja.fi verkkokauppa
Ulkoilu- ja retkeilyvarusteet sisältävät monialaisen joukon erilaisia erilaisia ulkoilu-, retkeily- ja ulkoliikuntaa helpottavia varusteita ja laitteita. Ulkona yövyttäessä teltta on ehkä yksi tärkeimpiä retkeilijän varusteita ja se on käytännössä korvaamaton varsinkin pitkillä, usean yön mittaisilla retkillä. Teltoissa on kaksi perustyyppiä, kupoliteltta ja tunnelliteltta. Kummassakin telttatyypissä on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta yleisesti ottaen tunneliteltat ovat pieniä ja kevyitä kun taas kupoliteltat voidaan valmistaa tilavammiksi ja ne voidaan pystyttää myös paikkoihin, joissa telttakiiloja ei voi iskeä maahan kiinni. Telttakokoja löytyy yhden hengen teltan kokoluokasta aina yli 12 hengen, monenkymmenen neliömetrin (ja kilogramman) kokoisiin jättitelttoihin.

Retkeilyvarusteiden alla on paljon varusteita, jotka eivät ole sidottuja pelkästään retkeilyyn tai vaellukseen. Lyhdyt, lamput, valaisimet, juomapullot ym. tarvikkeet toimivat niin arkikäytössä kuin luonnon helmassa. Uutuutena vuodesta 2021 lähtien valikoimassamme on myös lumikengät – vaihtoehto suksille niille, jotka haluavat kokeilla vaihtoehtoista ja hauskaa tapaa lumessa liikkumiseen.

Retkiruokailuvälineet, retkiastiat ja retkikokkaussetit ovat myös retkivarusteiden perusvalikoimaa. Näissä tuotteissa valmistajat panostavat erityisesti materiaalien keveyteen; jokainen ylimääräinen sata grammaa repussa tai rinkassa alkaa kertautua siinä vaiheessa, kun vastassa on loputtomalta tuntuva ylämäki tunturin tai kukkulan huipulle. Mallistomme kattaa sekä edulliset perustason varusteet kuin hitech-tason viimeisen päälle optimoidut mallit. Näistä voi valita sopivimmat varusteet retkelle ottaen huomioon retken pituuden, reitin vaikeuden ja oman kantokyvyn.

Vedenpitävä pussi on yksi retkivaruste, jota ei kannata koskaan unohtaa. Kun tärkeät esineet (puhelin, varavirta, tulentekovälineet, kartat, ensiapupakkaus) ovat turvassa kosteudelta, hiekalta ja pölyltä, käy liikkuminen luonnossa turvallisin mielin myös vähemmän aurinkoisina päivinä.

Retkelle tarvittavia perusvarusteita ovat lisäksi reput, rinkat, makuupussit, makuualustat, tulentekovälineet sekä erilaiset työkalut. Ensiapupakkaus ei paina paljoa, mutta sellaisen mukana pitäminen on itselle ja seuralaisille halvin mahdollinen henkivakuutus. Pimeinä vuodenaikoina retkelle ja vaellukselle on aina otettava mukaan valaisin – mieluiten useampia. Jos aikoo lähteä takapihalta alkavaa metsää kauemmaksi, niin siloin ei pidä koskaan olla pelkästään esim. puhelimen taskulamppusovelluksen varassa. Ladattavat otsalamput, retkilyhdyt ja retkeilijöille optimoidut taskulamput tarjoavat valoa paitsi tehokkaasti, myös tunnelmallisesti.

Puhelimien navigointisovellukset ovat nykyään todella kehittyneitä ja tarkkoja, mutta tiettömien taipaleiden ulkopuolella ei kannata ikinä luottaa yksinomaan elektronisiin laitteisiin. Jos liikut tuntemattomilla alueilla tai pitemmillä vaelluksilla, tai mukaan tavallinen kompassi ja paperikartta alueesta. Eksymisriskin minimointi on vaelluksella aina tärkeää.

Aurinkolasit, suojalasit ja taktiset lasit suojaavat silmiä UV-säteiltä, mutta tiheissä ryteiköissä myös risuilta. Suojalasit soveltuvat myös harrastuksiin, moottoripyöräilyyn ym. aktiviteetteihin, jossa ilmassa leijuu epäpuhtauksia tai vaarana on isompien esineiden osuminen pään alueelle. Osa suojalaseista voidaan yhdistää kuppisuojainten kanssa.

Retkeilyssä ja ulkoilussa tarvitaan siis kaikenlaisia pieniä, mutta hyödyllisiä lisävarusteita. Ne kaikki on suunniteltu helpottamaan retkeilyä ja tekemään siitä nautittavampaa. Oli kyseessä sitten huippuluokan makuupussi tai yksinkertainen oksankatkaisija (näitäkin meiltä löytyy), niin kaikilla on paikkansa juuri niinä hetkinä, kun niitä tarvitaan eniten.

Tutustu rauhassa valikoimaamme ja huomaa, että vaikka kaikkia tuotteita ei ole aina heti hyllyssä, niin saatavuusilmoituksen tilaamalla saat heti tiedon, kun niitä on taas lähetettävissä. Paras saatavuus retkeilytuotteilla on heti kauden alussa, mutta teemme täydennyksiä myös kauden jatkuessa.

0