Avaruuskiikarit - 16-20x

Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.

Valitse itsellesi sopivat  suuren suurennuskertoimen eli 16x ja 20x suurentavat kiikarit käyttötarkoituksiin, joissa pitää nähdä tarkasti kaukana olevia kohteita.

Porroprismat ovat klassiset kenttäkiikarit, joissa on kattoprismatekniikkaa yksinkertaisempi ja suositumpi optiikka. Porroprismat ovat helpompia valmistaa. Prismajärjestelmän valohävikki on käytännössä olematon, mikä varmistaa korkeamman kuvanlaadun. Tämä suunnitteluratkaisu tekee kiikareista kuitenkin leveämmät ja painavammat.

Kattoprismakiikareissa on monimutkaisempi optinen järjestelmä mutta se mahdollistaa kiikareiden suunnittelun kevyemmiksi ja pienemmiksi ja siten elegantimman näköisiksi. Kuvanlaatu ei ole ihan yhtä kirkas kuin vastaavan hintaisissa porroprisma-malleissa, mutta toisaalta ne ovat kevyempiä ja pienikokoisempia.

Kiikarin tuotenimessä vilahtavat usein kaksi lukua, joista ensimmäinen on suurennus ja jälkimmäinen linssin halkaisija (mm). Esimerkiksi 16×42 kiikari  tarkoittaa 16-kertaisesti suurentavaa kiikaria, jonka linssin halkaisija on 42 millimetriä. Mitä suurempi linssin halkaisija on, sitä valovoimaisempi kiikari on ja sitä paremman näkymän se yleensä tuottaa.

Laakeilla alueilla, joissa etäisyydet ovat todella pitkiä, on suositeltavaa käyttää 12x, 16x tai jopa suurempaa. On kuitenkin huomattava, että mitä suurempi suurennuskerroin on, sitä enemmän kuva tärisee käsivaralta. Kaikki korkean suurennuskertoimen tarjoavat kiikarit voidaan kiinnittää kolmijalkaan, jolloin käsien tärinä eliminoidaan.

Edullinen kiikari toimii yleensä kohtuullisen hyvin päivänvalossa. Niiden tuottama kuvanlaatu alkaa kärsiä hämärässä ja lisäksi kuvanlaatu optiikan reunoilla ei ole yhtä hyvä kuin keskellä. Kalliimman hintaluokan kiikareissa on mahdollista käyttää korkealaatuisempaa lasia ja näissä taitto- ja värivirheet on saatu minimoitua myös näkymän reuna-alueilla.

Jos harkitset yleiskiikarin ostamista, niin suosittelemme mieluummin 8x tai 10x kiikaria kuin suuren suurennuskertoimen 16x-kiikareita.