8x kiikarit

Näytetään kaikki 7 tulosta

Kiikarit kannattaa valita niiden käyttötarkoituksen mukaan. Pienilinssiset kiikarit ovat käteviä jokapäiväisessä käytössä ja niitä on helppo kuljettaa mukana. Suuremmat kiikarit painavat laukussa enemmän, mutta niissä on laadukkaampi optiikka, valonläpäisy ja niillä näkee paremmin myös hämärissä olosuhteissa.

Kunnollinen kiikari on lintuharrastajalle yksi tärkeimmistä apuvälineistä. Kun kuvanlaatu on hyvä, niin kiikarilla on suorastaan nautinnollista seurata lintujen elämää. Hyvin käteen istuvaa kiikaria on mukava käyttää pitkiä aikoja. Kevyt kiikari on helppo kantaa mukana.

Kiikarin tuotenimessä vilahtavat usein kaksi lukua, joista ensimmäinen on suurennus ja jälkimmäinen linssin halkaisija (mm). Esimerkiksi 8×42 kiikari  tarkoittaa 8-kertaisesti suurentavaa kiikaria, jonka linssin halkaisija on 42 millimetriä. Mitä suurempi linssin halkaisija on, sitä valovoimaisempi kiikari on ja sitä paremman näkymän se yleensä tuottaa. Pieni tai suuri suurennuskerroin ei ole toista parempi; käyttötarkoitus määrää sopivan suurennoksen. Laajojen alueiden tarkkailuun 8x kiikari on loistovalinta, kun taas kaukana olevien kohteiden tutkimiseen 10x tai jopa suurempi on parempi.

Nopeasti liikkuvien kohteiden seuraaminen on helpompaa laajan näkökentän tarjoavilla 8x kiikareilla.