Mitä Molle tarkoittaa?

”Molle” on lyhenne, joka muodostuu sanoista Modular Lightweight Load-Carrying Equipment. Vapaasti suomennettuna se on ”Erittäin kevyet kuormaa kantavat laitteet”. Molle-järjestelmä otettiin käyttöön vuonna 1997. Suurempaan tietoisuuteen se tuli 2000-luvun alkupuolella USA:n armeijan alettua käyttää sitä.

Molle voi olla esimerkiksi tekstiilistä valmistettua nauhaa, joka on tikattu kiinni esim. reppuun niin, että pystytikkien välissä on muutaman sentin kokoinen rako. Rakoon voidaan kiinnittää roikkumaan varusteita repun tai rinkan ulkopuolelle. Kokonaisuutta voidaan kutsua myös Molle-kujastoksi.

Molle-kujasto voidaan tehdä esim. PP-nauhasta tai nylonista, joihin voidaan yhdistää lisäksi velcro-tarra nauhan ulkopintaan erilaisten merkkien kiinnittämistä varten. Molle-yhteensopiva tuote on sellainen tuote, joka käyttää kiinnityksessään modulaarisia menetelmiä siten, että se sopii käytettäväksi Molle-kujaston kanssa.

Molle-järjestelmä on todettu maailmanlaajuisesti niin hyödylliseksi, että sen käyttö on levinnyt kaikenlaisiin ulkoiluvarusteisiin. Molle-järjestelmään voi niihin tarkoitettujen taskujen lisäksi kiinnittää tavaroita esimerkiksi karabiinin avulla.

0