Digitaalinen mikroskooppi USB-liitännällä on niitä harvoja nykyajan digitaalisia härpäkkeitä, jotka ovat samaan aikaan sekä hyödyllisiä että viihdyttäviä. Pienten asioiden korjaaminen ja rakentaminen helpottuu, kun kohteen näkee kunnolla näytöllä. Mikroskooppinen maailma tarjoaa myös loputtomasti inspiroivia tutkimuskohteita. Helppokäyttöisyyden ansiosta digitaalisen mikroskoopin käytön oppii helposti, joten se sopii lasten lisäksi myös aikuisille.

Digitaalinen mikroskooppi on suurennuskertoimeltaan joustava- tyypillisesti 20 – 500x  Niissä on kamera, joka lähettää mikroskoopin näkymän digitaalisena kuvana USB:n kautta tietokoneeseen. Tietokoneen näytöllä kuvia voidaan editoida ja tallentaa tavallisiksi JPG-kuviksi. Mukana tulevalla kuvankäsittelyohjelmistolla mikroskoopin kuvat voidaan tallentaa normaaleiksi kuvatiedostoiksi. Ohjelmalla voi myös mitatata näkyvän kohteen pituuden, ympärysmitan, halkaisijan ym. ominaisuuksia.

Digitaaliset mikroskoopit pystyvät tallentamaan myös videokuvaa ja tämä onkin niiden yksi erikoiseduisa verrattuna tavallisiin, pelkästään silmällä katsottaviin analogisiin mikroskooppeihin.

Näytetään tulokset 1–15 / 25

0