Shemagh on perinteinen aavikkohuivi, joka suojaa hiekkaa, kuumuutta ja pakkasia vastaan. Huivit ovat levinneet meille aavikko-olosuhteissa toimineiden rauhanturvaajien ja sotilaiden erikoisjoukkojen mukana ja nyt niistä on tullut suosittuja myös siviilien keskuudessa.

Isokokoinen shemagh-huivi on monikäyttöinen asuste, jota voi pitää kaulalla tai päässä ja sen voi kääriä kommandopipoksi / hupuksi. Huivin materiaali on hyvin hengittävää ja sen voi pukea lukemattomilla eri tavoilla. Kaulan, kasvojen ja pään ylle kääritty shemagh suojaa pakkaselta, tuulelta, auringolta ja pölyltä.

Shemagh-huivi on monikäyttöinen aavikkohuivi, jonka voi kietoa kaulan tai pään ympärille useilla eri tavoilla.

Historia: Shemagh-huivin historia ulottuu aina muinaiseen Arabian niemimaahan, jossa se kehittyi tarjoamaan suojaavaa peitettä ankaria aavikko-olosuhteita vastaan. Sen alkuperäinen käyttötarkoitus oli suojata päätä, kasvoja ja kaulaa hiekkamyrskyiltä, auringonpaahteelta ja kuivuudelta. Huivin tyyli vaihteli alueittain ja kulttuureittain, ja se oli osa paikallista vaatetusta.

Shemaghin kuvioinnit ja värit voivat myös kertoa paljon kantajastaan ja heidän taustastaan. Esimerkiksi tietyt kuvioinnit voivat osoittaa henkilön klaanin tai heimon, ja tietyt värit saattavat merkitä alueellista kuuluvuutta tai poliittista kannanottoa.

Muotiin rantautuminen: Shemagh-huivi tuli laajemman yleisön tietoisuuteen ja rantautui muotiin erityisesti 2000-luvulla. Tämä tapahtui osittain sen ansiosta, että sitä alettiin käyttää ja näyttää useissa popkulttuurin yhteyksissä, erityisesti sotaelokuvissa ja televisiosarjoissa. Sotilaat ja erikoisjoukkojen jäsenet käyttivät Shemagh-huiveja tosiasiallisesti sotilastoimissaan, ja tämä antoi sille eräänlaista ”tough guy” -imagota.

Myös muotibrändit ja suunnittelijat alkoivat ottaa vaikutteita Shemagh-huivin designista, ja se alkoi näkyä muotinäytöksissä ja katutyylissä ympäri maailmaa. Huivista tuli muodikas lisävaruste, jota voitiin käyttää eri tavoin korostaen tyyliä ja antaen sille eksoottisen kosketuksen.

Tänä päivänä Shemagh-huivit ovat saatavilla monissa eri väreissä ja kuvioissa, ja niitä käytetään edelleen sekä käytännöllisinä suojina että muodikkaina asusteina ympäri maailmaa. Niiden historia ja monipuolisuus tekevät niistä kiinnostavan ja monikäyttöisen osan vaatetusta ja kulttuuria.

Näytetään kaikki 12 tulosta

0