Valikoimassa on 1-12 hengen telttoja kaikkiin olosuhteisiin ja käyttötarkoituksiin kuten leirintäalueelle, viikonloppuretkille maastoon sekä pitkille, haastaville vaelluksille. Edulliset pihateltat sopivat lapsille leikkipaikoiksi tai kesällä vieraiden majoittamiseen kesämökillä.

Suurin telttavalikoimamme tulee Trimmiltä, jolta löytyy telttoja kaikkiin käyttötarkoituksiin. Teltat on jaettu Extreme, Adventure, Trekking, Outdoor ja Family -sarjoihin.

Meiltä löydät myös hyvin edullisia Mil-Tec ja Atom Outdoors kupolitelttoja kesäretkille ja pihateltoiksi. Tällaisessa käytössä riittää yksinkertainen malli, jossa ei tarvita useita sisäänkäyntejä, absideja, äärimmäistä tuulta kestävää kangasta, rakennetta jne.

Kupoliteltta vai tunneliteltta?

Telttoja on periaatteessa kahta eri tyyppiä: tunnelitelttoja ja kupolitelttoja. Kumpi on parempi? Molemmilla telttarakenteilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Tunneliteltta on yleensä kevyt ja sen pystyttäminen on nopeaa. Kupoliteltta on taas helpompi pystyttää maastoon, jossa telttakiiloille ei tahdo löytyä paikkoja. Lisäksi kupoliteltat eivät välitä tuulen suunnasta niin paljoa kuin hanakammin tuuleen kiinni tarttuvat tunneliteltat.

Vesipilariarvo

Teltan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota pohjakankaan ja ulkokankaan vedenpitävyyteen. Vedenpitävyys ilmaistaan vesipilariarvona. Vesipilariarvo on yleisesti käytössä oleva kankaan vedenpitävyyden mittaustapa. Numeroarvon lisäksi vedenpitävyyteen vaikuttavat kankaiden erilaiset kalvot ja pinnoitukset, joten vesipilariarvot ovat lopulta vain suuntaa antavia.

Vesipilariarvo [mm] Kuvaus Sää
0 – 5000 Heikko vedenpitävyys. Kuiva keli
6000 – 9000 Kohtuullinen vedenpitävyys. Tihku, kevyt sade
10000 – 15000 Kestää jatkuvaa sadetta ja hetken aikaa rankkasadetta. Sadekeli
16000 – 20000 Toimii vaivatta pitkäaikaisessa rankkasateessa. Rankkasade
20000+ Kestää kaikissa kuviteltavissa olevissa Suomen keleissä. Vuoden pahin myrsky

Teipatut saumat

Monien laatutelttojen tuotekuvauksissa mainitaan, että saumat on teipattu. Tämä tarkoittaa, että saumat on tiivistetty alapuolelta kuumentamalla sulavalla teipillä. Käsittely tiivistää telttakankaan saumat ja estää veden sekä kosteuden pääsyn saumojen lävitse.

Näytetään kaikki 12 tulosta

0