Mikä on ”infinity plan achromatic” objektiivi?

1 minute, 4 seconds Read

Termi ”infinity plan achromatic” objektiiveissa viittaa kahteen erityisominaisuuteen mikroskoopin objektiiveissa:

1. Infinity (äärättömyyskorjattu): Tämä tarkoittaa, että objektiivit on suunniteltu tuottamaan kuva, joka sijaitsee äärettömyydessä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kuva, jonka objektiivi tuottaa, ei keskity suoraan okulaariin tai kameraan, vaan voidaan keskittää lopullisesti käyttämällä väliobjektiivia tai tubuslinssiä. Tämä mahdollistaa lisäoptiikan, kuten polarisaatiosuotimien, vaihekontrastisysteemien tai fluoresenssivalaisimien, lisäämisen optisen polun sisään ilman, että se vaikuttaa kuvan laatuun. Tämä järjestelmä tarjoaa parempaa joustavuutta ja monipuolisempia käyttömahdollisuuksia.

2. Plan achromatic (tasopintainen akromaattinen): ”Plan” viittaa objektiivin kykyyn pitää kuva tasaisena koko katselualueen yli, mikä tarkoittaa, että reunoilla ei esiinny merkittävää tarkennuksen menetystä tai vääristymiä, jotka ovat yleisiä ei-plan objektiiveissa. ”Achromatic” tarkoittaa, että objektiivi on suunniteltu korjaamaan kromaattista aberraatiota eli värihaitoja, jotka syntyvät, kun eri värit taittuvat eri tavoin linssin läpi. Achromaattiset objektiivit korjaavat kahden perusvärin – sinisen ja punaisen – taittumisen, tuottaen kuvia, joissa on vähemmän värireunoja ja jotka ovat lähempänä todellista näkymää.

Yhdessä nämä kaksi ominaisuutta – äärettömyyteen korjattu ja tasopintainen akromaattinen – takaavat korkealaatuisen kuvanlähteen, joka on sekä tarkka että värivirheistä minimoitu, ja joka toimii hyvin erityisesti sovelluksissa, joissa tarvitaan tarkkaa yksityiskohtien toistoa ja laajaa, tasaisesti tarkentuvaa katselualuetta.

Similar Posts

0