Uusia tuotteita! Mil-Tec kiikarit ja monokulaarit – kokemuksia

1 minute, 42 seconds Read

Optiikkaosastomme nojaaa vahvasti Levenhukin hinta-laatusuhteeltaan loistaviin kapistuksiin. Täydensimme edullisimpien mallien valikoimaa Mil-Tecin kiikareilla ja pienillä monokulaareilla. Mil-Tec 8×21 kiikari on todella kevyt ja pienikokoinen; pienempää 25 mm linssillä varustettua kiikaria kahdella putkella ei liene edes mahdollista tehdä! Pieni koko = kiikari kulkee mukana takin taskussa, laukun pohjalla tai auton hansikaslokerossa milloin vain.

Mil-Tec 10×25 monokulaari

Mil-Tec 10x25 monokulaari

Teimme pikatestin Mil-Tec 10×25 monokulaarille. Ensimmäiset kommentit:

– Tää on muuten kevyt!
– On tässä sentään suojakotelokin mukana, tähän hintaan!
– Näkyykö sieltä mitään?
– Joo näkyy, toi lähtöaukko on kyllä tosi pieni.
– Annas mäkin kokeilen. Joo, hyvin suurentaa ja ihan selkeä kuva vaikkei kyllä mitenkään laaja.

Mil-Tec 10×25 monokulaarilla tarkkailee parhaiten paikallaan pysyviä kohteita. 10-kertainen zoom on sen verran tehokas, että nopealiikkeiset linnut ja oravat karkaavat helposti näkökentän ulkopuolelle. Sähkölinjojen korjaajat käyttävät tällaisia monokulaareja tarkastaessaan sähkötolppien kuntoa.

Mil-Tec 7×50 kiikari

Mil-Tec 7×50 kumipäällysteinen kiikari

Seuraavaksi testasimme perinteisen mallista Mil-Tec 7×50 kiikaria. Kiikareissa pätee sama kuin kaukoputkissa: suuri on kaunista. Mitä suurempi linssi, sitä parempi näkymä sieltä tulee ulos. 50 mm on kiikareissa tarjonnan suurinta kokoluokkaa.

Ensipuraisu:

– Tää on muuten hyvä!!
– Anna mäkin…
– Oi oi oi, nyt on muuten terveen näköinen kuva!

Mil-Tec valmistaa hittejä ja huteja. 7×50 kiikarit kuuluvat ehdottomasti hittiosastolle. Edullinen hinta (kirjoitushetkellä 59 €) yhdistettynä valovoimaiseen optiikkaan, kunnolliseen suojakoteloon ja kumipäällystettyyn runkoon tuottaa erinomaisen hinta-laatusuhteen. Tätä kehtaamme suositella vaihtoehdoksi kalliimmillekin kakkuloille.

Mil-Tec 8×21 Collapsible kiikari

Yllä Mil-Tec 8×21 kiikari muumimukin vieressä. Tuosta saa hyvän käsityksen, miten tiukkaan pakettiin nykyaikaisella valmistustekniikalla pystyy kiikarin tekemään. Kiikari avataan käyttökuntoon vetämällä putket toisistaan kauemmaksi omille silmille sopivaksi.

8×21 mallia ei ehditty tähän hätään testaamaan muuten kuin kokeiltiin, että perustoiminnot ovat kunnossa ja näkymä on hintaluokkaan nähden kohdallaan.

Mil-Tec 8×21 löytyy kahtena eri värivaihtoehtona: musta ja maastokuvioitu. Optiikka on identtinen eli ero on täysin esteettinen.

Similar Posts

0