Mil-Tec Iglu Super 2 hengen teltta camo

Retkeilykoulu: kuinka teltta pystytetään!

2 minutes, 12 seconds Read

Kuinka teltta pystytetään

Retkeilykoulu: Kuinka teltta pystytetään

Matkamme alkoi etsimällä Helsingistä sopivaa puistoa, jossa teltan pystyttäminen voisi tapahtua. Toimitusjohtajamme ohjasi meidät pienen seikkailun jälkeen aiemmin Seppo Renvallin puistona tunnettuun paikkaan, joka nykyisin on lähe kokonaan koira-aitausten valtaama. eltan kokoamisen.

Toimitusjohtaja ryhtyi heti komentamaan: ”Avaapa tuo, tämä menee tähän, minä laitan tämän, sinä voit laittaa tuon.” Sain vastuulleni uuden Mil-Tec Iglu Standard 2 hengen teltan kasauksen ja onnistuin jopa avaamaan vetoketjun pakkauspussista. Ensimmäinen vaihe oli suoritettu! Teltan sisältö levisi nurmikolle, ja samalla hikeä nousi otsalleni. Miten näistä osista saataisiin kokoontaitettua tukeva majoite?

Ensimmäinen vaihe oli kepin kokoaminen. Yksi telttakeppi – ei voi olla kovin vaikeaa. Mutta osoittautui haastavaksi. Kepin muoto oli kummallinen, ja pelkäsin katkaisevani sen heti alkuunsa. Sitten etsin teltan pohjan. Se selkeästi asettuu maata vasten, sen pystyi päättelemään maalaisjärjellä. Seuraava haaste oli yhdistää keppi sisätelttaan (kuinka monta telttaa yhdessä teltassa voi olla?). Löysin jonkinlaisen putken, josta kepin piti kulkea läpi. Kyllä, vain yksi keppi. Sitten tuli ehkä haastavin vaihe: kepin taivuttaminen kaareksi ilman sen katkeamista! Ja sen on pysyttävä kaarella! Nerokkuudella päätin, että kepin päät menevät metallilenkkeihin, jotka ovat teltan sivuilla. Onnistuin saamaan ne lenkkeihin, ja keppi pysyi ehjänä.

Olin valtavan iloinen onnistumisestani, kunnes keppi kaatui. Tämä ei näytä pysyvän pystyssä. Toimitusjohtaja katseli kauempaa ja vihjaili telttakiiloilla. Niinpä, niillä voisi ehkä saada jotain tukea… Onneksi teltan pohjan reunoissa oli lenkit, joihin ajattelin kiilojen tulevan. Laitoin kiilan jokaiseen lenkkiin ja aloin kiristää joka puolelta. Lopputuloksena oli epämääräinen muodoton kokonaisuus, joka sentään pysyi pystyssä. Tässä vaiheessa Toimitusjohtaja puuttui taas asiaan ja neuvoi, että kiilat pitäisi laittaa maahan siten, että lenkit eivät pääse irtoamaan kiiloista. Joten asetellaan kiilat kallellaan poispäin teltasta. Ymmärretty.

Kokonaisuus alkoi hahmottua ja se alkoi edes muistuttaa telttaa. Sitten Toimitusjohtaja muistutti pääliteltasta. Voi ei, vielä yksi vaihe! Aloitin levittelemään suurta kangasta nurmikolle, mutta en tiennyt mihin se kuului. Kummallista kyllä, maalaisjärkeni alkoi hahmottaa kankaasta muotoja, jotka vastasivat sisäteltan muotoa. Aloin asetella niitä oikeille paikoilleen. Se roikkui siinä, näyttäen hieman surkealta, kunnes Toimitusjohtaja antoi vihjeitä jäljellä olevista telttakiiloista. Niinpä, tietysti… Tällä kertaa osasin laittaa kiilat oikein päin, ja majoite alkoi hahmottua! Onnistumisen tunne oli valtava!

Kyllähän minä yhden teltan osaan koota. Toimitusjohtajakin uskaltautui kurkistamaan sisälle arvioidakseen työtäni. Sain pystyttämisestä arvosanan 8, mutta en ole yleensä saanut paljon kiitosta käsillä tekemisestä. Joka tapauksessa tähän telttaan niin paljon, että harkitsen sen ostamista omaksi. 🙂

Kirjoittanut: Heidi / Kamavaja


Similar Posts

0