Skinner sukkakengät toimivat myös vedessä!

Sukkakengät jalassa uimaan

2 minutes, 48 seconds Read
Skinner sukkakengät toimivat myös vedessä!
Skinners-sukkakengillä voi mennä vaikka veteen.

Skinners sukkakengät tulivat Kamavajan valikoimaan joku puolitoista vuotta sitten. Maahantuoja hehkutti meille, että ”tää on oikeasti kova tuote”. Olin itse vähän että ”mikä kenkäsukka”? -OK, anna testikappale niin kattellaan.

Sain näytekappaleen hypisteltäväkseni ja pääsin kokeilemaan tätä ”kävelyn mullistavaa innovaatiota” omilla jaloilla. Kun laitoin sukkakengät ensimmäisen kerran jalkaan, niin mietin, että ne tuntuvat oikeastaan aika tavallisilta mustilta lyhyiltä sukilta, mutta pohja on vain paksumpi. Koekävely sisällä: kyllä, osaan kävellä.

Uloshan niitä Skinnersejä piti lähteä kokeilemaan. Ensimmäinen tuntuma asfaltilla antoi jo viitettä mitä tuleman pitää:

– Tältä siis tuntuu kävellä sukkasilleen ulkona! 🙂

Tein muutaman kilometrin kävelylenkin hiekkateitä pitkin. Paljain jaloin ei tulisi kuuna päivänä mieleenkään lähteä kävelemään hiekkatietä pitkin – uimarannoilla jo muutaman metrin kävely tuntuu jalkapohjissa ja muistuttaa, että olisi paras siirtyä tasaisemmalle alustalla. Skinnersit tasoittavat pienet, terävät hiekanjyvät ja soranpalaset  niin, että jalkapohjaan ei tule yhtään kipua! Tunne on vähän outo: tavallaan pelkäsin jokaista askelta, mutta kun jalka painuu hiekkatietä vasten, niin sieltä ei tulekaan sitä tavallista ”argh kävelen paljain jaloin terävien kivien päällä”-tunnetta!

Sukkakenkien pohja on kuitenkin niin ohut, että maaston epätasaisuudet välittyvät läpi jalkaan. Jalkapohja joutuu tekemään koko ajan töitä, toisin kuin turvallisessa ja suojaisassa kengässä. Kävelylenkin jälkeen tunsin käyttäneeni jalkaterässä lihaksia, joita en tiennyt minulla olevan olemassakaan – ainakaan en tiennyt, että ne väsyisivät noin pienestä kävelyretkestä. 🙂

Uimaan!

Skinnersit kestävät vettä (ovat konepestävät), joten kokeilin niitä uintireissulla. Suosikkiuimarannallani rantahiekka on kunnossa, mutta pohja on kovin kivinen ja epätasainen. Loppukesästä kivien päällä on rannalla levää ja paljain jaloin sen läpi kävely selvemmille vesille ei ole mikään suoranainen nautinto.

Sukkakenkien kanssa ensimmäisten metrien kahlaaminen oli vaivattoman helppoa: veden alla olevat kivien terävät reunat eivät satuttaneet eikä levään tarvinnut astua paljaalla jalalla. Välillä käytän sandaaleja uidessani, mutta ne tuntuvat vähän hölmöiltä. Sukkakengät toimivat sen sijaan tosi hyvin! 🙂

Rannalle paluu kävi yhtä helposti eikä minun tarvinnut varoa mihin jalkansa astui. Hellepäivänä sukkakengät suojaavat kuumalta rantahiekalta, joten tästä vielä pisteet kotiin Skinnerseille – rannalle ei tarvitse ottaa sandaaleja mukaan.

 

Sulkista pelaamaan!

Yksi päivä saimme idean lähteä pelaamaan sulkapalloa läheiselle keinonurmikentälle. Ainoat varusteet mukana olivat maila, pari sulkapalloa ja autossani aina mukana kulkevat sukkakengät. Ei ollut urheilukamojakaan mukana, joten farkuilla mentiin…

Laitoin sukkakengät tavallisten sukkien päälle. Keinonurmella voisi pelata varmaan sukkasilteen, mutta tiukoissa tilanteissa sukat pyörisivät jaloissa. Skinnersien kumimainen pohja antoi sen sijaan mahtavan pidon. 🙂

Harrastajatason sulkapalloilua Skinnerseillä tekonurmella!
Harrastajatason sulkapalloilua Skinnerseillä tekonurmella!

Hämmennystä herättämään!

Sukkakengät näyttävät ihan tavallisilta sukilta. Kokeilin kaupassa testata ohikulkevien ihmisten ilmeitä näyttämällä hieman eksyneeltä ja mutisemalla ääneen:

– Mihin mä jätin mun kengät?

Tällaisia Skinners-kokemuksia siis minulla. Toiset käyttävät sukkakenkiä myös toimistolla, mutta sisätiloissa en niitä itse tule käyttäneeksi. Kesällä käytän Skinnersejä uidessa ja välillä kävelylenkeillä.

Similar Posts

0